Friday, November 29, 2013

Johan Asari Bakal Kahwini Lana Nordin

Assalamualaikum Silent Reader & Stalker

Setelah tiga hari berkenalan, Johan As’ari, 27 tahun, telah melamar Lana Nordin, 34 tahun. Berita ini tersiar di dada akhbar HIP Berita Harian (BH). Berita yang penuh kejutan. Siapa sangka…digosipkan bersama orang lain yang mana juga seorang selebriti terkenal (Shila Amzah), tup-tup memilih Lana Nordin sebagi bakal suri hatinya.

Shila Amzah

Lana Nordin

Pastinya semua yang mendengarnya seakan tak percaya. Adakah ini hanya khabar angin? Adakah hanya gossip liar semata-mata?
  
"Jodoh, pertemuan, ajal, maut adalah ketentuan-Nya. Kita tidak tahu bila ia datang. Perasaan saya cukup kuat bagai ada suis yang mendorong saya merapatinya. Kami berborak panjang pada majlis itu.

Selepas bertukar nombor, kami keluar makan tiga hari berturut-turut sebelum saya tekad membuka mulut mahu menyuntingnya.

Lana sangat menyenangkan. Dia nampak lincah, tetapi dia mempunyai kelembutan tersendiri. Memang dia sendiri tekejut dan bertanya semula. Mungkin tiga hari terlampau awal untuk menyelami hati seseorang. Saya yakin cinta kami akan terus bersemi selepas kahwin.- Johan As’ari-"

Johan As’ari

Sumber: AbangNara

Yang Anda Belum Baca Lagi

Shila Amzah Luah Perasaan, Padam Gambar Johan As'ari di Instagram



Nampaknya sekali lagi nama Shila Amzah disebut dek kerana cinta tak jadinya. Kalau dulu cintanya bersama pelakon Sharnaaz Ahmad mendapat tentangan daripada bapa hingga putus ditengah jalan, kali ini nampaknya hubungan Shila Amzah denganJohan juga tidak kesampaian.

Shila Amzah dilihat sebagai seorang yang sering meluahkan perasaannya di laman sosial hingga mencetuskan spekulasi. Begitu juga kali ini, Shila Amzah sekali lagi meluahkan perasaannya di laman sosial Twitter. Biarpun tidak diluahkan secara terus, namun daripada bait-bait perkataannya seperti dapat meneka tentang perasaannya kini selepas hubungan cinta Johan As’ari dan Lana Nordin tersebar.

Bukan itu sahaja, Shila juga turut mula memadamkan banyak gambar-gambar Johan dan gambarnya yang bersama Johan di laman sosial Instagramnya, tetapi memuatnaik sekeping gambarnya terbaru bersama ibu kepada Johan dengan caption:-

"Please be strong aunty sayang..we love you..no matter what:) Allah knows better..we are here for you.. *Hugs*balik nanti kita pergi jalan2..i promise..:* @firdausari"

Pssssttt CH Berbisik : Kesian Shila Amzah ni. Hidup dipermain je.. Tengok CH ni.. Umo sama jugak ngan Shila ni. Tapi steady je.. Takde pun rasa nak bercintan cintun ni.. Bila putus memang sakit. Pastu mula update kat laman sosial.. Itu la yang selalu perhatikan orang2 kat malaysia ni buat.. 

Baca sepenuhnya di : OhArtis !

Monday, November 25, 2013

Pencetus Icon Pencinta Haiwan | Hero Dalam Kenangan



Semalam perginya seekor kucing yang pernah menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia suatu ketika dulu dianiaya oleh manusia yang tidak bertanggungjawab. Kucing yang diberi nama Hero ini kehilangan kedua-dua kakinya di bahagian depan telah diselamatkan oleh Hairey Yahya.

Hero disahkan menghidap penyakit Leukemia. Kucing pun ada penyakit macam ni, ingatkan manusia je yang ada penyakit macam ni. Kisah Hero akan kekal dalam ingatan bagi para pencinta haiwan kerana kucing itu dilabel sebagai IKON bagi menentang kezaliman dan kekejaman terhadap haiwan

Meh layan video hero.

Tempahan Baju Blogger Limited Edition



Berita baik untuk para blogger blogspot...
Kami nak buat promosi PRE-ORDER baju untuk versi I AM BLOGGER..
Hanya pada harga RM 30/SEHELAI!!!
PERCUMA POS!!
TARIKH AKHIR ORDER PADA 30 NOVEMBER 2013 !!!!
JANGAN LEPASKAN PELUANG INI!! 
TERHAD 50 ORDER YANG PERTAMA SAHAJA!!
Pilihan Warna yang ada
Putih, HitamPinkKuning dan Turquoise dan Saix dari S – XL Sahaja.

**Anda boleh menukar nama website anda
** Pada yang bertudung link boleh tukar letak depan
**5 Pilihan warna baju kesukaan anda
**No minimum order!!!!


PM Inbox atau whatsapp kami untuk keterangan lebih lanjutt!!!
PM : i3d.designphotography
Whatsapp : 017-7199065


CH dah order sehelai.. Korang bila lagi ?

Drama Adaptasi Novel | Projek Memikat Suami - Hanina Abdullah



Novel ini diadaptasi ke DRAMA BERSIRI yang akan disiarkan di ASTRO RIA pada pertengahan bulan DISEMBER. drama adaptasi ini dibintangi oleh Aiman Hakim dan Emma Maembong.

NAWWAL HUSNA, baru sehari pulang ke tanah air selepas tamat pengajian, dia dikejutkan dengan berita peminangannya. Demi ummi dan babah, Husna bersetuju dengan permintaan itu meskipun dia tahu sangat sukar untuk bersama dengan lelaki yang memang tak sukakan dia.

“Jangan menyesal, little girl. Awak ingat taktik awak tu bagus sangat? Awak nak sangat kahwin dengan saya? Okey, saya akan bagi tahu mama yang saya setuju. Cik Nawwal Husna, awak akan jadi isteri saya. Awak ingat awak dah menang? I promise you, for every day of our married life, you will regret what you have done today.” – Zahrain Alimin

Hidup berumah tangga dilayari berbekalkan nasihat dan petua dari kakak-kakaknya,yang lebih dikenali sebagai Master-ji dan Side-kick.
“Buat apa kalau Puan Sri berkenan, tapi tuan punya badan tidak!” – Nawwal Husna

“Una tak pernah terfikir ke, kalau Puan Sri boleh berkenan kat Una, kenapa Una tak buat anaknya pun berkenan kat Una?” - Najla
Berjayakah Nawwal Husna memikat suaminya si mamat ketul ais beku, Zahrain Alimin? Bolehkah ketul ais beku ini dicairkan?
“Sayang... Abang tak tahu bila abang jatuh cinta dengan sayang, sebab abang sibuk sangat hendak membenci sayang. Benci, benci, benci, tup-tup, in love. Bila jatuhnya pun abang tak tahu,” - Zahrain Alimin

Apabila mereka sudah menemui cinta itu, wujud pula penghalang dek rasa cemburu dan fitnah. Berjayakah mereka mempertahankan rasa cinta yang baru hendak bercambah? Ikuti cabaran dan usaha Nawwal Husna untuk membina rumah tangga bahagia!

Judul : Projek Memikat Suami
Penulis : Hanina Abdullah
Penerbit : Penulisan2u

Semenanjung : RM21

Sunday, November 24, 2013

Tempahan Full Edit Blog Part 3 | Nur Athirah


Selamat petang & salam sejahtera semua. Harini baru dapat update blog setelah siap segala tempahan edit blog dari Nur Athirah ni.. Tema kali ni biru & pink pastle. 



header ini atas permintaan athirah nak macam ni..




Banner dia.. Simple je.

 So apa lagi.. Jom terjah & follow 



Saturday, November 23, 2013

Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com



Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Jom join Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com sejumlah RM255 Topup untuk dimenangi! Klik banner atau klik SINI untuk join !

Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com dianjurkan oleh Mojat dan disponsor oleh Adam Faiz,Fatin Farhanah,Munirah Rahman,Aina roseberry,Ana Ahmad,Cik Amal,Kasih Lestari Abadi,Anis AMira,Izyanyancinnamon,Maisarah,Hawa Syazana dan coretanku inpirasiku !

Friday, November 22, 2013

ChurpChurp : Tutorial Submit Draft



Assalamualaikum. Selamat petang & Salam Sejahtera.

Sebelum ni CH ada update pasal submit draft dekat FB. Tapi post tu dah dipadam.. Ada yang request buat tutorial ni. Mintak ajarkan macam mana submit draft ni & apa itu submit draf? Okay, macam yang CH tunjuk dekat gambar atas tu. Itu la submit draft. Submit draft ni bukan senang nak dapat. CH sempat dua je hari tu. Then tunggu sebulan macam tu baru dapat submit draft yang baru ni. Submit draft ni tak macam yang lain. Yang lain korang kena share iklan bukan? Submit draft ni dia dah sediakan earning kat situ. Kalau RM7.00, RM7 tu la korang dapat nanti.. Macam CH punya, RM3.70 je. Macam mana nak dapatkan earning tu? Meh tengok tutorial bawah ni.

1. Log in Churpchurp korang
2. Pergi kat SINI.
3. Korang akan nampak Social Seeding dan yang merah tu Submit Draft.
4. Klik Submit Draft tu dan akan keluar macam gambar bawah ni. 


Klik untuk tumbesaran

5. Bila dah keluar macam ni. Klik kotak merah yang tulis "SEED" tu. Then dia automatic turun kebawah dan akan jadi macam gambar bawah ni.


6. Ayat tu nanti dia sendiri yang buat. Korang just Send Draft je. Nanti bila iklan tu dah takde kat ruangan utama. Korang boleh check kat bahagian earning korang. Tengok gambar bawah ni. Ni yang CH dapat dulu. 2biji sekaligus.



Yang atas tu social seeding, then yang bawah tu social share yang biasa kita share tu. Selamat mensubmit semua.. Nanti CH bagi tips macam mana nak earning cepat naik. Kalau tips tu CH just share dekat fanpage or facebook je. :D

Rezeki November #3


Assalamualaikum & Salam Sejahtera



Ada sesape ingat tak GA ni? CH ada join yang part 3 haritu tapi takde rezeki. At part 4 ni ada rezeki CH kat sini. Alhamdulillah, novel tu CH terpikat bila tengok kulit buku dia. Tengok cover je dah boleh tahu yang citer dia ni best. 


Nak tengok camne rupa novel tu? Meh tengok bawah


Rezeki November #2


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. 

Apa yang nak diceritakan dekat sini ialah hadiah ni dua2 daripada iklan 8share. Join pun suka2 kan, just for fun kata orang. 

18.11.2013 Isnin : Try join Mr. Potato ni for the 1st time sebab dia kata kalau nama still tak diumum kita boleh ulang-ulang buat. Then masa hari diumumkan tu, CH kat KL. Join event dari Blooggers Dot Com, bukak facebook tengok ada someone mention nama CH kat page 8Share Malaysia. Tengok2 dapat top 5.. Hasilnya.. korang tengok la gambar bawah ni haaa..




Mr Potato yang CH dapat. CH pergi dengan Kak Nannie Isa. Pada yang nak amik hamper ni & pada yang pakai GPS, jangan taip alamat dia. Sebab dia akan bawak korang pergi jauh sangat. Kata orang kat Mamee tu kalau nak cari kilang dorang kena cari dekat area Honda. Sebab company dorang kat situ.

21.11.2013 Khamis : Citer dia camni, dalam pukul 11:45pg tadi ada sorang mamat call. Dia cakap dia dari City-link (masa tu tak berapa jelas sangat, tengok resit dia baru tahu dari city-link). Dia tanya kat mana rumah CH. CH cam "hah? orang ni sape tetibe call tanya rumah kat mana".. Then CH tanya nk buat apa cari rumah. Dia kata nak hantar baju. CH tanya lagi, baju apa? Dia jawab tak tahu sambil ketawa. Ngek je mamat ni.. Then CH masa tu bagi la plan umah dekat dia.. Suruh dia lalu depan umah. Bila lalu depan umah CH pun jerit.. Stop3, dia berhenti then suruh CH keluar. CH cakap, kejap nanti ayah saya keluar.. Xde masa aku nak keluar ngan muka xmandi tu.. Then ayah pun buat masuk umah hantar 2 bungkusan misteri tu.. Misteri kot, mana ada orang mintak alamat.. Tetiba tengok ada orang hantar bungkusan dekat umah.. Then pergi kat meja makan, tengok bungkusan tu. Tengok datang dari mana. Datang dari company. Pastu tengok nama penerima pulak.. Nama CH.. Nak bukak mcm nk taknak je.. Confuse takut salah orang. Then try bukak 1 dulu.. Bukak2 ternampak ayat yang macam CH pernah tengok tapi tak tahu kat mana.. Hahahaha.. 



Haaaa... ni la dia.. 2helai okay.. yang sebelah kiri gambar tu dekat bahagian lengan. Yang Ohsem Giler tu bahagian depan & yang tu bahagian belakang. Yang ni juga adalah iklan yang dishare melalui 8share. Sape tah yang share iklan ni haritu, so CH macam biasa la. Just for suka suki tengok la iklan Malaysianism dari Astro ni suruh kita buat t-shirt dengan ayat yang disediakan sendiri then kena vote. Kalau kita taknak vote kita kena beli rm25 camtu la. So CH kan join untuk suka2 try la design ayat sendiri. Nak buat Fuyoh, ohsem gile tak leh.. So CH buat la Ohsem Giler, Fuyoh !.

Wednesday, November 20, 2013

Majlis Pelancaran Video Brosur Bersama Blooggers Di Khadijah's Kitchen




Pada 16 November 2013, Blooggers Dot Com telah menjemput 30orang blogger ke majlis pelancaran video brosur bersama blogger yang bertempat di Khadijah's Kitchen Sdn Bhd di PV128 Setapak. Video brosur merupakan salah satu produk dari Bleu Nagas. Video Brosur mengambil risalah dicetak membosankan dan menukar video pendek . Bukan itu sahaja .. kita pembentang video profesional kami untuk bercakap mengenai anda dalam video. Video anda menjadi jauh lebih peribadi dan bukannya membaca teks. Video Brosur datang dalam 3 pakej.


Pada 16 November 2013, Blooggers Dot Com telah menjemput 30orang blogger ke majlis pelancaran video brosur bersama blogger yang bertempat di Khadijah's Kitchen Sdn Bhd di PV128 Setapak. Video brosur merupakan salah satu produk dari Bleu Nagas. Video Brosur mengambil risalah dicetak membosankan dan menukar video pendek . Bukan itu sahaja .. kita pembentang video profesional kami untuk bercakap mengenai anda dalam video. Video anda menjadi jauh lebih peribadi dan bukannya membaca teks. Video Brosur datang dalam 3 pakej.




 Bergambar dengan blogger famous amos Kifli Mally

Di Khadijah's Kitchen juga terdapat booth untuk ambil gambar dari video brosur.




Antara sponsor yang sudi sponsor di majlis pelancaran video brosur with blooggers ialah

Emerald Studio

Terima kasih kepada Blooggers Dot Com dan Video Brosur kerana mengundang CH dan CH juga minta maaf sebab datang lambat. Lambat bukan sikit punya. Tapi lambat gila. Nasib la takde yang marah.. 

Kepada sesiapa yang nak join event-event macam ni sila la ke page ini ---> Blooggers Dot Com
Jika anda berminat dengan pakej yang disediakan dari Video Brosur boleh hubungi mereka di page ini ---> Video Brosur

Thursday, November 14, 2013

Semakan Keputusan UPSR 2013


Keputusan UPSR 2013

Keputusan UPSR 2013 akan diumumkan pada hari Khamis, 14 November 2013. Calon UPSR boleh mengambil slip Keputusan UPSR 2013 selepas jam 10.00 pagi di sekolah masing-masing.

Ibu bapa, penjaga dan Calon-calon UPSR boleh juga mendapatkan Keputusan UPSR secara Online atau SMS.

Semakan Online


  1. Login ke Sistem Analisis Peperiksaan http://sapsnkra.moe.gov.my/ibubapa2/index.php 
  2. Masukkan No. Kad Pengenalan atau Surat Beranak 
  3. Klik pada ruangan yang di sediakan pada "SEKOLAH RENDAH" 
  4. Masukkan tahun peperikasaan (2013) 
  5. Klik pada butang " Semak Laporan"  
Semakan SMS UPSR 

Nombor Angka Giliran dan hantar ke 15888 Contoh: UPSR JF001A026 hantar ke 15888. Semakan SMS bermula pada jam 10 pagi, 14 November 2013.

kredit sepenuhnya info ini kepada CIKGU ZAMRUD :)

Tips Sihat : Katakan TIDAK Pada Mi Segera



Selamat tengah malam & salam sejahtera. Harini topik maggi, buat student-student kat luar sana tu. Jangan la kerap sangat makan maggi.
Nak tau kenapa kita ni tak digalakkan untuk makan mi segera ni walaupun beratus kali diuar-uarkan kesan negatif makan makanan macam ni, tapi ia bagaikan masuk teliga kanan, keluar telinga kiri.. Means wat donno la kan.. Kita selalu tengok yang makanan mi segera ni selalu diiklankan dikatakan dihasilkan dengan bahan-semula jadi dan menyihatkan.. 

Nak tahu kesan2 buruk kalau makan mi segera ni?

1. Menghalang penyerapan nutrisi.
2. Menyebabkan kanser.
3. Keguguran.
4. Bahaya propylene glycol
5. Bahaya bagi pencernaan
6. Kegemukan
7. Tinggi MSG
8. Sodium yang tinggi
9. Tergolong dalam golongan makanan segera.

Tips ni sisi amik dalam majalah. Sisi kongsikan dengan anda. Yang mana ada link tu sisi cari dekat google takut korang tak faham. Jangan la kerapkan maggi ni. Maggi jugak boleh buat kita migrain & Keguguran rambut. Dulu masa belajar, sisi selalu makan maggi. Lepas kena migrain & rambut dari tebal dah jadi sikit, nasib tak botak je.. Sisi dah kurang makan maggi. Dan terus tinggalkan makanan ni.. 

Wednesday, November 13, 2013

segmen seminggu cik nieda







syarat peraturan :

1. follow blog cik nieda.
2.like page 


3.buat entry bertajuk " segmen seminggu cik nieda "

4.copy coding yang disediakan.

5.poskan link entry korang dekat kotak komen entry ini sekali sahaja.


pemilihan pemenang :

-menggunakan perkhidmatan MR.RANDOM
-mencari 3 pemenang bertuah untuk memiliki 'bear comel lebih kurang macam dalam banner atas tu'

Tempahan Full Edit Blog #2 - Darlina



Selamat malam dan salam sejahtera.. Okay, sebenarnya dah lama dah siap edit blog adik FD iaitu Darlina tp baru sekarang nak buat entry.


Ni blog asal dia yang diedit oleh Iffah Nadiah

Banner


Header

Btw Darlina ni penulis novel. Novel dalam blog je la. Best jugak novel tu.

Jom terjah blog

Sekarang ni tengah edit blog orang pula.