Tuesday, July 30, 2013

Rezeki Julai #4



Bukak2 kotak jerit tengok banyak orang tinggalkan tapak kaki. so terpaksa bukak history. Tengok2 ada mesej berbunyi macam kat atas tu.. So tekan la link tu. Tekan-tekan tengok Yumida umumkan nama pemenang yang teka gambar kat bawah ni.

Nak tahu apa jawapannya?


Tadaaaaa.. Of coz la stokin. Sebab bila tak cuci akan keluar bau. Bau apa? bau yang ucuk acam tu la.. Ish.. camne ada yang teka salah ek? nampak sangat jogging tak pakai stokin. Hahah *mulut, ish takbaik2*

Nak tahu Cik Hawa dapat hadiah apa? Kebabooommm.. *bunyi drum, mcm bunyi mercun*


 Kain Chiffon 2 meter !! Even 2 meter pun. Kita kena bersyukur. Alhamdulillah. Rezeki mencurah2. Ahad lepas dapat Pashmina, ni dapat kain pulak..

Terima kasih YUMIDA
http://umikasum.blogspot.com/
https://www.facebook.com/yumida00000



Kad Raya Dah Sampai !!


Selamat petang semua-semua. Ni nak citer ni. Apa yang ditunggu selama 4hari akhirnya sampai jugak !! Terima kasih buat KAK SHIDA sebab sanggup layan kerenah Hawa yang banyak tanya ni haa.. Rasa macam banyak menyusahkan Kak Shida lak haaaa..

Okay nak citer camne masa posmen sampai.. Bangun2 tido terus tanya ayah. Ada tak van/motor pos laju sampai. Ayah cakap takde. Tapi pagi tadi ada la posmen hantar surat. Pergi la tengok dalam peti pos tu*ayah tak amik pun surat aku haha*.. Baru keluar nak bukak gate. Abang pos laju pun sampai. Korang tahu aku buat apa? Aku meloncat, tepuk tangan sambil senyum sampai ke telinga. Incik pos laju tu tengok aku sampai tergelak2 dia. Aku cakap kat dia macam tahu2 je tengah tunggu dia. Dasyat la kak shida ni. Suruh aku keluar tengok kot2 barang dah sampai ke belum. Then Incik Pos Laju tu tanya. Kad raya apa ni sampai tebal macam ni. Then Hawa pun balas la cakap tu kad raya design sendiri. Nak bagi kat kawan2 blogger. Dia pun " owh, ingat nak bg kat saya, kalau nak bg jangan lupa selitkan duit raya".. Hampeh, patutnya dia kena la bagi kat aku. Hahaha..

Okay ni kad raya. Hawa happy and tak sabar sebab Hawa buat 2design. 1 untuk Hawa. and 1 lagi untuk family. Happy sebab tak sabar nak tunjuk kt family yang kad raya family tu.

Kad raya Cik Hawa.


Ini kad raya family untuk geng2 ayah and ma.

Segmen | Freebies Cursor Name by Cik Hawa Part 2

1WEEK DUO RAYA GIVEAWAY




Wanna join? Click this --- >  1WEEK DUO RAYA GIVEAWAY

Topup Giveaway by Nur Nabilah


Topup Giveaway by Nur Nabilah


Klik banner untuk join!!

TAMAT - 1 OGOS 2013

Topup giveaway ini dianjurkan oleh Nur Nabilah. Hadiah-hadiah disponsor oleh Najihah , Izyan , Asma , Najwa , Na'na , Adila , Amalyna , Hidayah , Ezzatie , Ryna , Ierah dan Wawa. Sebanyak 19 topup yang bernilai RM113 kesemuanya untuk dimenangi!! Jom join giveaway ini.

Plan : MAXIS

Monday, July 29, 2013

Terima Kasih




Walaupun baru 12hari join churp churp ni tapi sekarang earning dah banyak ni. Amat berpuas hati dengan churp churp daripada 8Share. Nasib 8share suspended kan account aku tu. Kalau tak tajdela aku beralih ke churpchurp ni. Terima kasih juga pada yang klik2 iklan Cik Hawa.. Bagi yang nak join.. Moh le tekan link bawah ni..

Giveaway Rekaan Sendiri By Eymasu



Esok pagi Kena Pergi Klang.
Pergi Klang Beli Pasu Mini
Kedai dibuka waktu Petang,
Ada Masa Jemput la join Giveaway Rekaan Sendiri By Eymasu ni.. 



Wanna join? Click This --- >  Giveaway Rekaan Sendiri By Eymasu


TAMAT : 31 Ogos 2013

Sunday, July 28, 2013

First Mini Giveaway by Liyana Jasmi


 Assalamualaikum dah hello, bloggers !




FIRST MINI GIVEAWAY BY LIYANA JASMI

Korang ! Join lah giveaway pertama Liyana ni ! Senang je syarat-syaratnya ! Ada banyak hadiah yang boleh dimenangi.

90 pemenang dicari !

Cara penyertaan pun senang je ! Hehehe. Jadi, korang tunggu apa lagi tu ? Jom join !

TARIKH TUTUP PENYERTAAN : 28 JULAI 2013



Mini Giveaway by Nurin Aireen





KLIK BANNER UNTUK JOIN


Giveaway ini dianjurkan oleh Nurin Aireen dan ditaja oleh para sponsor hebat iaitu Mizna Online ShopSiti Nur TampawanSyiera FirdausFatin DianaHouse of WNSAlyaa NajlaaNur FarahudaNur RahimahElih JapaharCik Hawa SD, Areena dan Anis Amira

25 PEMENANG DICARI. MUNGKINKAH ANDA YANG BERTUAH? TUNGGU APA LAGI? JOM MERIAHKAN GA NI!

TERJAH HADIAH KAT SINI
2x BLOUSE UNTUK 2 TOP REFERRAL!!



Tarikh mula : 28/7/13
Tarikh tamat : 3/8/13 *seminggu sahaja*
Pengumuman pemenang : 4/8/13

GIVEAWAY RAMADHAN





JOIN? TEKAN INI ----> GIVEAWAY RAMADHAN

Giveaway ini bermula pada 15/07/2013 dan akan tamat tepat pada 02/08/2013
Terdapat sebanyak 33 hadiah yang ditawarkan  seperti Blouse peplum , shawl , jam tangan , topup , coklat oreo, tasbih digital , mask serta banyak lagi . 


jangan lepaskan peluang ! cepat , sebelum tarikh tamat .

Segmen : Rahmatnya Ramadhan By Simplesyara





Wanna join? Click this --> Segmen : Rahmatnya Ramadhan By Simplesyara



Tarikh Tamat : 31 /7/2013
Target Peserta : 50 blogger awsome ^^'

Saturday, July 27, 2013

Simple Segment by Fatin Diana





Wanna Join? Click This ---> Simple Segment by Fatin Diana

Alamak.. Nak kena pilih hadiah pulak.. Okay, disebabkan hadiah kat situ semua best2.. Memang susah nak pilih ni.. hahaha *macam menang je*.. Kalau menang, nak hadiah ni.


button no.3

Kalau tak menang. Nak ni.



Boleh frame kan as kenangan dari blogger.. hahaha..

Jumlah pemenang yang dicari - 25

Tamat: 31 Julai 13


1000 !! Thank You So Much !!


Blog ni belum lagi cecah setahun. Tapi dah 1K.. Ini adalah blog kedua Cik Hawa. Blog lama dah padam. Blog di hack oleh manusia takde nama.



Bangun tido ( pukul 10am ) terus capai BB. Penuh Notification dari FB and Email masuk. Check2 semua, pastu bukak blog. Bukak blog tak nampak apa dah. Memang masuk2 nampak header ngan followers je. Pastu try tengok number kat followers tu. Time to Kecik besar kecik besar mata. Al-maklum la tak pakai spek. Memang le tak nampak.. 

Okay, Banyak cakap pulak haku neyh.. Meh kita tengok sape orangnya.. Orang tu siap tinggalkan tapak kaki kat shoutbox lagi. Malah siap ucap tahniah lagi..



Yaaa.. itulah orangnya.. Cik Miela namanya.. 



Sedikit Intro dari Cik Miela

Diberi nama Salmila Nadia Bt Mohd Sabri.
Ex-student Kmpk 2012/2013. 19 Tahun.  (muda lagi orangnya.. Akak dah 23 )
Tauke "Ladang Anggur". ( Hahaha.. Sama la dengan akak )
Pada masa yang sama suka buat "kerepek" di dalam blog ni. (kerepek okay la.. jangan ketupat dah le.. )
Asal dari Kuala Kurau, Perak, Malaysia

Kalau nak berkenalan lebih lanjut.. Klik header Cik Miela tu.. Thanks jugak kepada 999th followers tu. 



Rezeki Julai #3


Tekan banner kalau nak tahu korang menang atau tidak.



Alhamdulillah.. Dapat Pashmina dari Syawal Giveaway by Syazlia & FD. Rezeki raya ni. Nasib ternampak entry senarai pemenang yang dah keluar ni. Cari punya cari. Tengok2 duk atas sekali.

Terima kasih para penganjur
https://www.facebook.com/pages/Official-Nur-Syazlia/153590371469123

Terima Kasih Sponsor
Mia Nurul Atika - http://bilamyamenulis.blogspot.com/
https://www.facebook.com/myafarisha


Ini dari Segmen Big Giveaway yang dianjurkan oleh Tampawan. Dak Tampawan ni cam tau2 je yang akak ni tengah sengkek takde topup.. Hahaha..

Terima Kasih Penganjur
Tampawan's Blog - http://tampawan.blogspot.com/
Tampawan's Page - http://www.facebook.com/pages/Tampawan-Here-BLOG/127059557476525

Big Thanks to Sponsor
http://www.facebook.com/chinbi.chan

Thursday, July 25, 2013

SEGMEN : KUMPUL DUIT RAYA



Wanna join? Click This --- > SEGMEN : KUMPUL DUIT RAYA

TARIKH TAMAT :
 7 OGOS 2013


Please Clear your cookies and cache 1st. Don't know how to clear your cookies and cache.. Let's see the tutorial -- > CLICK HERE

HOT !! Damia Izara Janji Akan Bogel Jika BN Menang di Kuala Besut



Dalam kenyataan FB nya, beliau sanggup berbogel di Kuala Besut jika BN menang. Erm, tak tahu la apa nak cakap dengan dunia sekarang ni. Tak tau la kot2 FB dia kena hack atau betul.



Sekarang ni BN menang, Apalagi.. pergi la tunaikan.. Apa pun tak boleh lah.

Sumber -- > Tekan

Gwiyomi Versi Zain | Setia Hujung Nyawa Raya



Haaaa ! Ada tak yang minat citer Setia Hujung Nyawa? Okay, raya nanti ada citer ni tau. Meh kita tengok Video Gwiyomi dari Zain tengah pujuk El. Hahaha.. Siyes lawak.



Nantikan Setia Hujung Nyawa yang akan datang pada AidilFitri ini. Pastikan korang tengok okay !! 

Wednesday, July 24, 2013

Rezeki Julai #2

Churp Churp Lagi Cepat Earningnya



Selamat pagi.. Dah siap sahur? Makan apa tadi? hehehe.. *harini hari ke5 den tak poso*.. Okay, topik pagi-pagi buto ni. Hawa nak share sikit la.. Kenapa 8share Earning dia macam tak menaik je. Dah seminggu, ada jugak hawa share iklan tu. Tapi still tak naik-naik earningnya walaupun ada yang klik.. Dah la dah suspended kan account lama. Bila buat account baru ni. Earning pulak asyik tak naik-naik. Ni yang buat nyampah dengan 8share ni. Jadi Cik Hawa pun mula beralih arah ke churp churp.. Ada boys yang selalu inbox exchange link ngan hawa kat FB dia sarankan baik guna churpchurp daripada 8share. 



Jadi Hawa pun join la churpchurp ni. Dulu ada account dia, tapi tak active sebab nak dapatkan rm10 pun sampai berminggu2. Kali ni nak dapatkan RM10 takyah tunggu berminggu2 pun. Dalam masa 6hari (23/7/2013) ni dah dapat RM20.00.

Join Churpchurp ? Click Here.


Ni account churpchurp.. Kalau account 8share. Hmmpphh, takyah cakap la dapat berapa. Rasa cam dah boring dengan 8share ni. Share jugak la kita ni. Tapi 1 pun tak naik2. Still banyak tu.



Lama mana share.. Tapi banyak tu je yang dapat. Dengar cerita 8share sekarang bila orang sign in dapat RM5.00.. Dia buat camtu sebab bersalah bagi account org suspended la tu kot. huh.. 




Sunday, July 14, 2013

Tempahan | Blog Melewar King Fan Club (MKFC)




Selamat petang semua. Siap sudah tempahan dari MKFC yang ditempah dengan tema oren hitam. Tapi Cik Hawa tetap tambah warna putih.. Bagi naik seri sikit. Hahahaha, dah macam pengantin dah nak seri-seri ni. Apa2 pun, simple je yang mampu Ceq buat.. Tak seterror Nabila Medan and Blogger2 lain. Harga pun berpatutan dengan blognya. Tak ada cecah rm20 keatas. Melainkan ada tambahan. 






Header MKFC Blog


Dan tak lupa jugak watermark Copyright untuk blog beliau

Tema Blog : Hitam, Orange and Putih
URL Blog : http://melewarkingfc.blogspot.com/
Harga : RM15.00
Jika ada tambahan : RM1 per each

Berminat ?
Jom Ke ----> www.facebook.com/sakaisanga