Monday, April 22, 2013

Tutorial Clear Cache and Cookies





Selamat petang semua. Arini rajin sikit nak buat tutorial. Jap lagi nak buat dadih lak.. hihihi.. Okay, Kebanyakkan ramai yang buat Mini GA, Segmen or Exchange link kat blog. So sebelum korang klik mana-mana iklan yang disediakan tu. Korang kena clearkan cache and cookies dulu. Baru iklan yang korang klik tu masuk duit.. SD harap korang faham ngan tutor ni.. Okay now, lets start this tutorial. Cara dia sama je okay. Google chrome akan keluar tab baru.. Kalau mozila firefox akan keluar sebelah kiri laptop.. Macam gambar bawah ni..


Klik untuk tumbesaran

Google Chrome
1- Tekan Ctrl + Shift + Del
2- Nanti akan keluar tab baru and akan keluar macam gambar kat bawah ni..
3- Keluar 1 popup kecil. And ikut macam mana SD buat ni



5- Dah klik semua.. Tekan button Clear browsing data tu.. Kalau nak tengok ada lagi ke tak. Tengok sebelah kiri korang ada HistoryExtensions and Setting kan? Korang pergi kat history, tengok ada lagi tak. Korang buat macam yang korang buat tadi..

Mozila Firefox
1- Tekan Ctrl + Shift + Del
2- Akan keluar 1 popup di sebelah kiri korang.



3- Tukarkan yang time range to clear to dari Last Hour ke Everything
4. Tick macam mana SD tick kat dalam gambar tu then tekan clear now. 

SELAMAT MENCUBA.



No comments:

Post a Comment