Wednesday, January 30, 2013

Malu Tapi Happy



Hai.. Yuhuu. Buat apa tu? Kenapa tak tido lagi ni? haha..Tajuk post kali ni Malu tapi happy? hahaha.. buang tebiat ke apa hawa ni.. Sebenarnya, acam ni citer dia.. Ada orang jauh bagi hawa Hadiah, Hadiah tu hadiah birthday untuk tahun lepas punya, tapi acaner tah baru semalam sampai. Sebab orang yang bagi hadiah ni duduk jauh.. nun di singapore sana.. dia bekerja kat sana.. Malam tu dapat 1 panggilan ringkas..
Dia :  "esok awak jangan bangun tido lambat-lambat, nanti ada orang nak datang umah"..
Hawa : Kenapa? Nak datang meminang ke? (soalan cepumas tu kau.. haha )
Dia : Awak tunggu je la.. banyak songeh pulak..
Hawa : hehe, yelah.. call ni semata2 nak cakap tu je ke?
Dia : yes.. 
Hawa : ceh.. ingatkan benda apa la.. macam la takleh mesej..
Dia : eh, suka hati la.. n bla bla bla lagi..

Pastu esok pagi tu Hawa tunggu la, mananya orang yang dia cakap tu.. Tengah tunggu tu, "sayang apa khabar dengan mu, Disini kumerindukan kamu", hp berbunyi.. Pastu dengan happynya jawab..

Hawa : Hello sayang ! morning..
Orang yang call tu : Errr.. Boleh saya bercakap dengan Hawa Syazana Razali ( hamboi, sekali ngan nama ayah den dia sebut)
Hawa : *ehem* Ye, Hawa bercakap. Ni siapa?
Orang yang call : Saya Amin, dari pos laju Kemaman, Cik Hawa diminta datang ke pejabat kami untuk ambil barang Cik..
Hawa : * terus tengok phone, tgk number orang yang call tu.. Ya Allah, masa tu memang rasa macam nak sorok muka bawah katil je. Hahaha, malu gila* Oh okay, petang nanti saya datang..
Orang yang call : okay.. Jangan lupa petang ni tau SAYANG.. 

** weyh.. tak baik tau macam ni..Masalahnya dia tak letak lagi tepon tu, pastu dengar dia and da gang duk kutuk aku.. malu gila tau. Pastu petang tu ajak mama pergi pejabat pos laju tu. Pergi dengan muka takde perasaan malu. pastu orang tu bagi beg plastic besau. okay.. dah amik pastu nak balik.. nak balik tu terdengar 1 suara..
" Dah nak balik SAYANG, nak abang hantar "

Gila ah mamat ni.. malau tak terkata, nasib mama duk luar tak masuk sekali. sebelum keluar tu, cakap time kasih kat kakak tu. and bagi jelingan maut kat mamat tu. tak guna tul.. memalukan betul.. hahaha.. so ni hadiah kat bawah ni.. DIA ni memang nak suruh hawa kena kencing manis kot. Gila banya dia bagi, sape nak makan ni.. den dah la tak makan mende alah ni..


** chocolate from singapore**


Ni kesemua cokelat yang dia bagi.. 


so sekian.. penat aku menaip, tido dulu la.. assalamualaikum
Moral of story : sebelum angkat phone tu tengok dulu numbernya.. kalau tak nanti jadi macam gua.. hahaha.. sendiri yang malu..


Auuwww.. malu i.. 


No comments:

Post a Comment